Projecten
|
Resultaten
|
Sponsoren
|
FAQ
|
Legaten
|
Contact
investeren in Roessingh:

< Als bedrijf

Als particulier >

Bankrekeningnummer:

NL91 INGB 0653294255

Inloggen
Inschrijven als donateur
Direct een donatie doen

Zelf bepalen waar uw gift naar toe gaat? Help ons met:

Peuters de wereld laten ontdekken

Nog nodig:

€ 1.551,00

Totaal nodig voor dit project:

€ 1.824,00

Een fietsje is voor peuters van belang om zich zelfstandig te kunnen verplaatsen en om de wereld buiten te ontdekken. Veelal omdat peuters nog geen andere mogelijkheid hebben om zich te verplaatsen. Ze kunnen vaak (nog) niet lopen. Voor onze poliklinische patientjes uit het 0 tot 4 jarigen team willen we daarom een fietsje aanschaffen om uit te lenen aan de peuters die er op dat moment aan toe zijn.  
 

In het 0 tot 4 jarigen team worden kinderen behandeld die door verschillende oorzaken in hun ontwikkeling worden belemmerd. Deze behandeling of begeleiding kan bestaan uit therapie, het uitproberen en regelen van voorzieningen en ondersteuning of een uitgebreide observatie. Ook kunnen kinderen voor intensieve behandeling geplaatst worden op eem therapeutische dreumers- of peutergroep. Het aanvragen van voorzieningen is een belangrijk onderdeel in de behandeling.


Voorheen werden deze fietsjes vergoed vanuit de WMO, maar nu blijkt steeds meer dat de WMO van de gemeenten deze aanschaf niet vergoeden. Zij wijzen de aanvragen af, omdat ze vinden dat jonge kinderen nog geen vervoersprobleem hebben. Wij vinden het wel heel belangrijk voor deze kinderen om op deze manier de mogeljkheid te krijgen de wereld buiten te ontdekken en zich zelfstandig te kunnen verplaatsen. Dit is heel stimulerend voor hun ontwikkeling.